kultahippu 2.0

Family // Fashion // Everyday living

maanantai 7. marraskuuta 2016

Hirrrvittävä halloween-kakku!

Moikka!

Nyt on vihdoin ja viimein saatu halloween päätökseen. Meillä oli nimittäin eilen illasta vielä naapurissa halloweenpirskeet. Itse keräsin kaikki koristeet ja härpäkkeet pois jo viime viikonlopun jälkeen, ja minulle tulikin osittain yllätyksenä että sitä juhlittiin vielä toisenakin viikonloppuna. Karkki-keppostelijoita meidän ovella kävi useana eri päivänä, joten ei tainnut kaikilla muillakaan olla ihan selvillä minä päivinä tehdään mitäkin :)..

Meillä halloween sijoittui viikon takaiseen viikonloppuun pääosin, jolloin keksittiin lapsukaisille kaikkea kivaa juhlien ja erikoisten herkkujen muodossa. Viime sunnuntaina vietimme Essin luona jo perinteeksi muodostuneita pirskeitä meidän blogiporukalla, ja päätimme että ne järjestetään  nyyttärimeiningillä. Lupasin heti että tuon kakun, sillä olin nähnyt Pinterestissä superhauskan kummituskakun. Pinterestistä haen monesti inspiraatiota eri juhliin ja koristeluihin mutta harvoin otan suoraan mitään reseptejä talteen. Tämän kakun kohdalla kävi sama juttu, ja väritkin vaihdoin meille sopivimmiksi. Kakku oli ihan superhauska tehdä ja hihittelin koko sen ajan kun lätkin silmiä paikoilleen.Koska siellä jotkut ovat ehkä kiinnostuneita reseptistä tähän kakkuun (ja olen niitä aivan superhuono jälkeenpäin lisäämään) niin laitan suoraan tähän postaukseen helpon ohjeen.
Kakkupohja on tehty kinuskikissan sokerikakkupohjan ohjeella, johon lisäsin reilusti kaakaota. Leikkasin kakun kolmeen osaan, jotka kaikki muut tasot paitsi päällimmäisen kostutit jääkaapista löytyvällä mehulla. 
Täydellisen tuorejuustopäällisen tekeminen on aina yhtä jännittävää, ja nyt siitä tuli hatusta repäisemällä aika hyvä. Sekoitin kolme pakettia philadelphia-tuorejuustoa, tomusokeria sekä yhden purkin rahkaa ja kermavaahtoa (vaahdota kerma ensin erikseen). Tomusokeria on hyvä lisätä aina sen mukaan kuinka kiinteää haluaa massasta. Jaoin tuorejuustoseoksen kolmeen eri osaan, jotka kaikki värjäsin erikseen pastaväreillä. Itse laitan valmiin seoksen aina jääkaappiin tekeytymään joksikin aikaa, jotta se on kiinteämpää ja siten helpompi pursottaa.
Kun kakku on jäähtynyt ja kosteutettu, levitä haluamassasi järjestyksessä tuorejuusto pohjaan, ja päälle pyöreäkärkisellä tyllalla voi pursottaa nuo kummitukset, ikäänkuin marenkia pursottaisi. Sitten pisteenä i:n päälle silmät paikalleen ja kakku on valmis tuhottavaksi! 

Tässä myös muita kuvia meidän halloweenista, seuraavana vuorossa on Linnean synttärit, joiden osalta taidan tänä vuonna päästä aika helpolla, sillä neiti itse toivoi HopLop-synttäreitä.Toivottavasti teillä kaikilla oli oikein onnistunut halloween (milloin ikinä sitä vietittekään ;)..)
Ja oikein ihanaa alkanutta viikkoa!

P.S. Joko saa aloittaa jouluvalmistelut??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti