kultahippu 2.0

Family // Fashion // Everyday living

maanantai 3. lokakuuta 2016

Long time no see!

Huh! Onpas viime kirjoituskerrasta vierähtänyt tovi!

Viimeksi kun kirjoitin, makoilin Intiassa sängyllä ja jaoin porkkanakakun ohjetta teille. Siitä Intian reissusta tulikin vähän suunniteltua pidempi ja kirjoitusrytmi sekosi ihan täysin, kun kotipäivät ovat olleet aivan liian kortilla.

Lilian aloitti tänään uudessa päiväkodissa, ja jotkut teistä kyselivätkin että minkä ihmeen vuoksi hänen päiväkodin opettaja meillä vieraili. Emme missään nimessä ole missään erityisasemassa, vaan tässä kyseisessä päiväkodissa on tapana, että aina uuden lapsen aloittaessa siellä hoidossa, käy opettaja lapsen kotona jo etukäteen vähän tutustumassa perheeseen ja tietenkin siihen tärkeimpään - eli lapseen. Kieltämättä tämä tuli itsellenikin hiukan yllätyksenä, etenkin kun Lilian ei kuitenkaan enää nuorimmasta päästä aloittelevia lapsia ole. Mutta ehdottomasti todella kiva tapa huomioida Liliania sekä meitä perheenä.


Tänä aamuna Lilian jäi vähän itkuisena hoitoon, vaikka itse olin jotenkin ajatellut sen menevän tosi näppärästi ja ilman itkuja. Mutta tulipa taas todistettua miten iso paikka se on lapselle, ja kuinka pieni meidän neiti kuitenkin vielä on. Päivä oli mennyt tosi kivasti, eikä itkuja ollut enää ollut meidän sieltä aamulla lähdettyä, mikä helpottaa äitin oloa suuresti.
Edellisessä päiväkodissa, jota olen tituleerannut koko maailmalle parhaimpana päiväkotina ikinä, vietettiin viime viikolla Lillin läksiäisiä. Itse en päässyt viimeisenä päivänä hakemaan neitiä, mutta menen Lilianin kanssa käymään siellä vielä ensi viikolla ja ajattelin leipoa heille jonkun herkullisen kakun kiitokseksi kaikista näistä yhteisistä vuosista. Olisko teillä mitään hyviä vinkkejä syksyiseen kakkuun joka maistuisi kaikille?


Olin viime viikon perjantaina töiden jälkeen mun hyvän ystävän luona ja hän teki meille ihan mielettömän hyvää tomaatti-mozzarellasalaattia, josta saattoi tulla mun uusi korvike avokadopastalle. Ohje on otettu lainahöyhenissä-blogista alunperin.


Tänään oli sitten pakko tehdä meidän äitille samaa herkkua, joka on siis tosi helppo ja nopea tehdä. Suosittelen siis kurkkaamaan jos jotain vaihtelua haluaa perinteiseen salaattiin.

Iloista viikonalkua kaikille <3!

7 kommenttia:

 1. Meillä naapurin lapsi on yksityisessä päiväkodissa, josta käytiin myös kotona ennen päiväkodin alkua tutustumassa perheeseen ja lapseen. Jotenkin aika hauska tapa ja hyvä idea!

  VastaaPoista
 2. Miksi vaihdoitte päiväkotia jos edellinen oli niin hyvä?

  VastaaPoista
 3. Miksi vaihdoitte päiväkotia jos edellinen oli niin hyvä?

  VastaaPoista
 4. Meillä käytiin ihan kunnallisestakin päiväkodista kotona. Se on täällä uusi tapa, alkoi muutamia vuosia sitten. Minusta hyvä idea tutustua lapseen ja perheeseen jo etukäteen ja luulen että täällä halutaan myös tutustua lapsen kotioloihin niin että jos on jotain huolestuttavaa siihen voidaan puuttua heti? Meillä oli oikein mukava kahvihetki ja nykyään on sekä äidillä että tyttärellä ikävä ihanaa hoitajaa joka jäi vanhaan päiväkotiin <3

  VastaaPoista
 5. Voi että mitä herkkua, tämä menee testaukseen!

  VastaaPoista
 6. Meidän päiväkodissa kotona tutustuminen on ollut käytäntönä jo vuosia. Minusta se on niin ihana käytäntö. Koti on lapselle se turvallisin paikka ja siellä on hyvä aloittaa tutustumaan vastuuaikuiseen.

  VastaaPoista