kultahippu 2.0

Family // Fashion // Everyday living

maanantai 18. tammikuuta 2016

Legokaapilla

Mukavaa viikonalkua kaikille!

Meillä sujui viikonloppuu mukavasti mummojen kanssa, kun perjantaina äitini tuli meille yöksi Mikon ollessa työreissulla ja itse olin illan töissä. Eilen Mikko tuli kotiin aamupäivästä ja lähdimme suoraan Mikon vanhempien luokse nauttimaan kauniista (mutta järkyttävän kylmästä!) talvipäivästä. Tytöt pääsivät ensimmäistä kertaa tänä talvena hiihtämään ja myös itse kokeilin hiihtoa ensimmäistä kertaa varmaan kymmeneen vuoteen. Olin varma että tänään on paikat aivan jumissa, mutta omaksi yllätyksekseni ei tunnu missään. Enpä mä mitään Finlandia-lenkkiä kyllä käynytkään heittämässä..
Ensin olin hyvin paljon hiihtämistä vastaan, ja sanoin etten halua edes kokeilla, koska se on ollut mun ihan inhokkiurheilulaji niin kauan kuin muistan. Muut saivat minut muuttamaan mieleni kun sanoivat että tytöt varmasti ilahtuisivat, ja niinpä lähdin näytösluontoisesti anopin suksilla heittämään pientä lenkkiä papan ja tyttöjen kanssa. Lopulta hiihto tuntuikin aika mukavalta, kun pakkaset vielä vähän lauhtuu niin mikäs siinä kevätauringon paistaessa olisikaan jäällä hiihdellä useamminkin menemään.

Mutta sitten, itse postauksen asiaan, eli Linnean suosikkipuuhaan - Legoleikkeihin. Linnea on jo pitkään tykännyt koota legoja, muistelisin että ihan ensimmäisiä pikkulegoja meille tuli vuosi sitten jouluna, kun Linnea sai ison tuhkimonlinnan joulupukilta. Sitä kasailtiin hartaasti isin kanssa, välillä tosin en ollut ihan varma kumpi oli enemmän innoissaan lahjasta :)..
Prinsessalegot olivat ihan ensimmäisiä pikkulegoja joita meille tuli, sillä silloin meidän huushollissa eleltiin todella vahvaa prinsessakautta. Se on etenkin Linnean osalta nyt vähän laantunut, ja tällä hetkellä suosikkilegotkin ovat friends-legot. Erityisesti uudet "poptähdet" ovat nyt suosiossa, ja neiti yrittää kerätä koko sarjaa. Vielä viime perjantaina Linnealta puuttui enää keikkabussi sekä äänitysstudio. Äitini osti Linnealle äänitysstudion, ja enää puuttuisi keikkabussi, johon Linnea itse säästää rahaa. Kunnes huomasimme että nythän on tullut myös kaksi uutta pakettia kauppaan! 






Meillä kun on tytöillä ainakin toistaiseksi yhteinen huone, Linnea on saanut oman kaapin, jonne hän saa laittaa pelkästään omia, itselleen tärkeitä juttuja. Kaapista on nyt tullut varsinainen legokaappi, jonne neiti aina ylpeänä asettelee uusimmat aarteensa. Mikko asensi kaappiin Linnealle aika kivat valot, jotta näkee vähän pimeämmälläkin siellä puuhastella.

Kuten ylempänä mainitsin, Linnea säästää rahaa ostaakseen näitä uusimpia legoja. Seuraavana on kuulemma toiveissa ostaa uusi Livin talo (keikkabussi vaihtui tähän, kun bongasi sen kaupasta), joten muutaman kerran saa neiti tyhejennellä vielä astianpesukonetta saadakseen rahat kasaan. Tämä onkin mielestäni ihan hyvä tapa oppia rahan arvoa, ja ymmärtää että sen eteen on äidin ja isinkin aina tehtävä töitä. Oman huoneen siistinäpito ei kuulu meillä askareisiin joista saa taskurahaa (se kuuluu automaattisesti hoitaa), mutta astianpesukoneen tyhjennys, pyykkien laitto, roskien vienti ja pölyjen pyyhkiminen ovat mielestäni ihan hyviä tehtäviä eskarille, joista äiti voi aina euron tai kaksi laittaa säästöpossuun. Linnea on muutenkin kyllä reipas apuri, joten uskon kyllä että intoakin riittää potin kasvatukseen. Nyt on kerättynä noin neljäsosa talon hinnasta :)..

Tekeekö teillä lapset kotitöitä? Entä leikitäänkö teilläkin legoilla? Pojille löytyy varmasti vielä ihan oma maailmansa näiden osalta!

4 kommenttia:

 1. Friendsit on kova juttu täälläkin, tuo kaappi onkin hauska idea kaiken sen sälän säilyttämiseen :)

  Kotihommat on jaettu myös ipanoille. Vanhimman hommaa on tiskikoneen tyhjennys, keskimmäinen laittaa pikkupyykin (sukat yms.) kuivumaan ja vie roskat, pienin siivoaa ainakin omat jälkensä. Viikkorahaa saavat, kun muistavat pyytää :D

  Kivaa viikkoa sinne <3

  VastaaPoista
 2. Meillä leikitään vasta Dubloilla, mutta en malta odottaa että päästään pikkulegojen pariin. Legoleikit koukuttaa hyvin myös meitä vanhempia. :D Teillä on kyllä jo ihan mahti kokoelma! :)

  VastaaPoista
 3. Todella hyvä opettaa rahan arvoa lapselle, se opettaa arvostamaan ja kunnioittamaan sitä mitä rahalla saa :) ja varsinkin kun sen eteen on tehnyt töitä sen tavoittelemansa eteen :)

  VastaaPoista
 4. Ihana Lego-kaappi!
  Meillä kolme poikaa, joten Star Wars ja Batman Legot ovat meillä kova juttu! Esikoisella oli äsken lelu-päivä eskarissa, Legoja ei saanut tuoda - joten hän ei ottanut mitään. Eli muilla leluilla ei paljon leikitä, tällä hetkellä.

  Meillä 6 ja 4-vuotiaat saavat myös taskurahaa kun auttavat kotitöissä. Kävivät esim myös mummolassa tekemässä lumitöitä ja syksyllä kantoivat polttopuita isovanhempien puuliteriin, mistä saivat palkkaa :)

  Annica

  VastaaPoista