kultahippu 2.0

Family // Fashion // Everyday living

keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Ville Vikingiä moikkaamassa!

Moikka!

Meillä vietettiin tosiaan viime viikolla syyslomaa tyttöjen kanssa. Loman loppuun ja huipennukseksi varasimme risteilyn Viking Gracelle seinänaapureidemme kanssa. Tytöt odottivat reissua aivan into piukeina jo monta viikkoa ja öitä laskettiin tiuhaan tahtiin.

Koska laiva lähti vasta illalla ennen yhdeksää, päätimme viettää lauantaipäivää Idea Parkissa, se kun on näppärästi vielä ihan puolessa välissä täältä Jyväskylästä Turkuun. Pieni miinus kyllä Idea Parkille siitä, ettei maksuttomia leikkipaikkoja löydy yhtään, ei edes pientä. Vaihtoehdoiksi tyttöjen kanssa jäi PiiPoo sekä FunPark tai HopLop. Muutaman tunnin takia emme viitsineet ostaa rannekkeita FunParkiin, joten tytöt menivät sitten tunniksi PiiPoo-leikkipaikalle ja me aikuiset kiersimme sillä aikaa pakolliset liikkeet. Lyhyessä ajassa mukaan tarttui vain kaikkea hyödyllistä viikon päästä pidettäviin Halloween-kemuihin.


Laivaan päästyämme, meillä oli Buffavaraus 21.15. Vaikka muuten meni risteily aivan mielettömän kivasti, niin jos joitain olisi saanut toivoa niin sellainen parempi rauha omalle ruokailulle olisi ollut kyllä plussaa.. Varsinkin Buffassa tytöt kävivät aika ylikierroksilla kun eivät millään malttaneet odottaa Villen tapaamista tai leikkipaikkoihin pääsyä. Mutta, kuten aina lapsien kanssa reissatessa, se pitkä pinna lienee tärkein mukaan pakattava asia (itsehän omaa vähän turhankin lyhyen sellaisen..)

Tytöt pääsivät buffan jälkeen vielä hakemaan Ville Viking-tatuoinnit leikkipaikalta, ja kävimme ostamassa heille vielä hienot Ville Viking-juomat ennen hyttiin menoa. Uni maistui kaikille, ja aamulla heräsimme Tukholmasta virkeinä ja täynnä intoa ja energiaa (ainakin tytöt :)..)

Aamupala oli taas buffassa joka oli sekä illalla että aamulla todella kivasti edukseen. Työntekijät olivat todella mukavia, näin en valitettavasti kuvailisi koko laivan henkilökuntaa.
Meidän risteily ja sen aikataulutus koostui ihan täysin lasten mukaan. Koko seuraava päivä meni siihen kun kiersimme noin tunnin välein Ville Vikingin ohjelmapajoissa ja välissä koitimme käydä Tax Freessa ja ruokailemassa. Tyttöjen suosikki taisi olla tanssipaja, jossa opeteltiin tanssiesitys mikä esitettiin myöhemmin "yleisölle" ja sai valita omat naamiaisvaatteet. Syysloman vuoksi laivalla oli aika paljon ihmisiä, ja etenkin lapsiperheitä.


Me ei olla koskaan aiemmin käyty risteilyllä, lähinnä matkustettu aina Turku-Ahvenanmaa-väliä. Tämä oli kuitenkin todella kiva, nopea ja suht helppo reissu toteuttaa ja lapset olivat aivan haltioissaan! Hankalinta on aina toteuttaa liikkuminen kotoa Turkuun, ja erityisesti ajomatka kotiin pilkkopimeässä on melko vastenmielinen ajatus. Ihmeteltiin (ja kiiteltiin) sitä, että perinteisiä laivaörveltäjiä tai känniääliöitä ei näkynyt käytännössä ollenkaan, vai olimmekohamme jo siinä vaiheessa hytissä nukkumassa?

Kameraa ei ollut reissussa mukana, mutta kännykällä kyllä otin kuvia, joita näkyy tässä postauksessa. Kiitos Villelle mukavasta risteilystä, nähdään pian jo uudelleen :)!

Tykkäättekö te käydä risteilyillä? Lasten kanssa vai ilman? 

2 kommenttia:

  1. Hei meillä myös Halloween-kemut viikon päästä ja vinkkejä kaivataan tarjottaviin,koristeluihin ja ohjelmaan :)

    VastaaPoista
  2. Olemme vain kerran käyneet laivalla tytön ollessa 3-vuotias. Aika lailla meni kaikki hyvin oli muumidiskoa ja muuta. =) Epähuomiossa olin vain varannut pöydän fine dine- ravintolasta ja siitä ei sitten tullut mitään vilkkaan 3-vuotiaan kanssa, kun olisi pitänyt jaksaa vain istua.. Onneksi äitini meni sitten tytön kanssa toiseen ravintolaan ja me jäimme syömään kahdestaan. = ) Pitäisikin toteuttaa laivareissu taas pian lapsen kanssa/ilman. Ehkä kuitenkin menisin taas tytön kanssa, kun kuitenkin tietäisin kuinka paljon tykkäsi noin 2 vuotta sitten olla laivalla. Ja viking voisi olla tällä kertaa varteenotettava vaihtoehto.. =)

    VastaaPoista