kultahippu 2.0

Family // Fashion // Everyday living

tiistai 11. elokuuta 2015

Voihan syysmasis

Huh huh. Kylläpäs tämä aamu on ahdistanut.
Minulla on nyt ollut kohta viikon verran pienoista ahdistusta tulevasta syksystä. Kaikesta siihen liittyvistä, sekä liittymättömistä asioista. Lista olisi pitkä, mutta päällimmäisenä tietenkin pitkän kesän loppu, Linnean eskarin aloitus, koulun aloitus, sekä se että hain unelmieni työpaikkaa jota en  saanut. Syksyn olin jo mielessäni pyöritellyt erilaiseksi ja nyt kun se starttaa samalla tavalla kuin jo monta vuotta aiemmin iskikin ahdistus, joka tietyllä tapaa konkretisoitui entisestään tänä aamuna kun veimme Linnean eskariin.Blogikin on ollut viimeisen viikon aivan retuperällä näiden asioiden vuoksi. Olen yrittänyt ottaa viimeisistä lomapäivistä kaiken irti tyttöjen kanssa, Lillin kanssa olenkin kotona vielä tämän kuun loppuun. Sekin ahdistaa että Linnea joutuu joka aamu lähtemään eskariin kun Lilli saa jäädä mun kanssa kotiin. Vaikkakin taitaa olla niin päin että Lilliä harmitti enemmän se ettei saanut jäädä päiväkotiin kavereiden kanssa leikkimään.Kyllähän arki ja rutiinit kuuluvat elämään ja niitä kuuluu ollakin, mutta pienimuotoinen syysmasennushan tässä taitaa perinteisesti pukata päälle. Onneksi tällä viikolla on tiedossa reissu Köpikseen Mikon kanssa, joka varmasti piristää. Mennyttä työpaikkaakin pitäisi lakata harmittelemasta, mä vaan oon niin tunteella eläjä enkä siitä koskaan muuksi taida muuttua. Positiivisena puolena se, että entuudestaan vahvistui ajatus siitä mitä haluaisin tehdä, enkä osaa kuvitella itseäni missään muualla.

Onneksi kesä vielä jatkuu, minulla on maailman parhaimmat ystävät ja perhe ja työpaikkojakin tulee uusia. Eikä siinä syksyssäkään pitäisi mitään niin ahdistavaa olla. Kynttilät, tunnelmalliset illat, raikas ja viilenevä syysilma, uusi POMPin mallisto ja vaikka mitä mukavaa!

Mites muilla? Iskeekö syysmasennus, vai odotatteko sitä jo innolla?

13 kommenttia:

 1. Oi mistä on tuo ihana reppu?
  -Pautsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reppu sekä kengät ovat Vansin, ja olen tilannut ne Zalandosta :)

   Poista
 2. Olen ihan varma, että löydät vielä kivan työpaikan!:) Syysmasennus kuulostaa tutulta, tänä kesänä minulla oli ensimmäinen "oikea" kesäloma ja voi että nautin!
  Tällä hetkellä työ/eskari/päiväkoti rumba ei houkuta yhtään! :/ Kaikki se kiire ja stressi, mutta kaipa siihen taas tottuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hankalaa asiasta tekee sen ettei näitä paikkoja ihan kovin usein ole tarjolla :/.. Ja se että ikää alkaa tulla se 30 mittariin niin olisi ihan mukava jo pian päästä sitä työtä tekemään kun on ainakin mieleltään nuori ja vetreä ;)!
   Mä uskon että siihen taas tottuu, ja sen takia ne lomatkin tuntuu sitten taas niin kivoilta!

   Poista
 3. Tykkään normaalisti syksystä ,mutta nyt tämä kolea kesä jotenkin tekee sen ,että en nyt niin innolla syksyä odota, ehkä viikon kreikan reissun jälkeen mieli muuttuu ja pomppia jo odotellaan täälläkin . Tekisitkö postauksen sinun lasten tulevan syksyn välikausivaatteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihanaa päästä vielä viikoksi rentoutumaan Kreikkaan! Nauti <3! Teen ilman muuta postauksen välikausivaatteista :) POMPilta varmasti tulee ainakin yhdet setit ja yhtä odotellaan postiin saapuvaksi!

   Poista
 4. Se että et saanut haaveilemasi työpaikkaa tarkoittaa, että sinua odottaa nurkan takana vielä parempi paikka. Usein asiat eivät mene miten aluksi haluamme mutta lopulta ne menevätkin paremmin kuin uskalsimme toivoakaan! :) Voimia syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna <3! Olet aina niin inspiroivan positiivinen! Tämä paikka oli unelmieni työ vieläpä parhaasta yhtiöstä mitä kyseisellä alalla on.. Mutta kyllä tämä vielä iloksi muuttuu :)!

   Poista
 5. Huomioon ottaen sen, kuinka vaikeaa korkeakoulutettujen (ja jo valmistuneiden) on työllistyä, ei kannata masentua. Tiedän tunteen, kuinka ärsyttävää on, kun ei tule valituksi. Nykyään alalta kuin alalta vaaditaan jo olemassa olevaa (viidenkin vuoden) työkokemusta, mikä on aiheuttanut omalla kohdalla suurta ahdistusta. Puolen vuoden hakemisen, reilun kahdensadan työhakemuksen ja kymmenen haastattelun jälkeen sitten tärppäsi, tosin unelmaduuni on edelleen hakusessa. Et siis ole onneksi asian kanssa yksin, vaikka varmasti harmittaa. :/ Tsemppiä kuitenkin alkavaan syksyyn, kyllä ne asiat siitä lutviutuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepäs se, etenkin täällä Jyväskylässä tuntuu olevan paikat todella kiven alla, kun on niin paljon opiskelijoita sekä korkeakouluja ja yliopistoja. Tämä paikka oli sinällään poikkeus, että ei vastaa millään tavalla mun koulutusta, ja minulla on sinänsä lähes vastaavalta alalta jo yli 10v työkokemus, sekä sen alan esimiestehtävistäkin jo yhtä pitkä työkokemus. Hakijoita vaan oli niin älyttömästi, ettei tällä kertaa riittänyt :/.. Kiitos tsempeistä, kyllä tämä tästä vielä helpottaa :)!

   Poista
 6. Nimimerkille Hanna: julkaisin sun kommentin, mutta se on hävinnyt kuin tuhka tuuleen kun tulin siihen vastaamaan! Kiitos tsempeistä <3 Meillä on sitten jotain muuta nurkan takana, eikö vaan ;)!

  VastaaPoista
 7. Ihana reppu teidän eskarilaisella! :) Täällä odotellaan syksyä innolla, jotenkin ei olisi näitä helteitä enää jaksanutkaan (olisivat tulleet aiemmin kun niitä kovin odoteltiin :D) ja mielellään jo syysmyrksyjä katselisi! Pakko muuten kysäistä kun Hetkiä- blogia luin ja katselin uusia kuvia juhlista niin tuli mieleen odotatko sinä vauvaa? Ja älä käsitä väärin, upea ilmestys olet tuli vain sellainen fiilis! ;) -h

  VastaaPoista
 8. Plääh ja buu unelmien työpaikan menemisestä ohi suun. Mutta kuten joku jo aiemmin kommentoi, ehkäpä sua odottaa jossain vieläkin parempi työpaikka, joka on sulle just sulle tarkoitettu? :)

  Mullekin tarjottiin kesällä töitä, joita sit en saanutkaan, kun pätevämpi hakija kiilasi ohi. Toki mulla on vielä opintoja jäljellä, mutta kyllähän perheemme taloustilanteen vakautuminen houkutti... Ja nyt ei oliskaan enää yhtään motivaatiota opiskella, kun rakensi jo mielessään vähän erilaista vuotta :( Onko sulla muuten opintoja vielä jäljellä?

  Lyydia

  VastaaPoista