kultahippu 2.0

Family // Fashion // Everyday living

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kesäpäivän retkivinkki Keski-Suomeen

Kävimme viime viikolla tyttötiimin, eli Lauran, Katriinan sekä Essin ja tietenkin lasten kanssa retkellä. Otimme suunnaksi Laukaan, ja siellä sijaitsevan Villikilin joka on kotieläintila josta Paula meille jo aiemmin vinkkasi. Lähdimme Essin kanssa kaupan kautta, jotta saimme eväät mukaan matkaan, Lidlin paistopiste ei taaskaan pettänyt ja kaikille löytyi mieluista suolaista ja makeaa evästä matkaan.

Perille tulimme hiukan ennen kuin tila edes aukesi, ja meinasi näillä kaupunkilaistytöillä huumori loppua heti alkuun, kun kimppuun iski tuhatpäinen öttiäisparvi. Onneksi Lauralla oli mukanaan Offia, jolla saatiin edes jotain kuria pääasiassa mäkäräisistä koostuvaan parveen!

Meidät otti vastaan omistajan poika, joka ilmoitti että omistaja tulee hiukan myöhemmin paikalle, ja olimme vapaita kiertelemään tilaa ja kaikkia eläimiä saa silittää, ne ovat kilttejä, mutta luonnollisestikaan päälle ei saa hyppiä :).. Meitä oli vastassa lähes samantien minipossu, joka ei kyllä enää ihan niin miniltä näyttänyt. Alkuun olimme kaikki hiukan jähmeinä vapaanliikkuvien eläinten keskellä, sillä vastaan asteli vuohta, ponia, possua, ankkaa, useita koiria ja kanoja. Lapset kyllä tottuivat eläimiin nopeasti, ja ennemmin sai olla pitämässä heitä silmällä etteivät liian kovaa hali eläimiä, astu kakkaan tai kulje aivan hevosen takaa.


Omistajan tullessa paikalle, hän jutteli kaikille ja rohkaisi lapsia sekä aikuisia silittämään eläimiä ja osasi kertoa kaikista eläimistä. Hänestä huokui rakkaus näitä eläimiä kohtaan ja se tekikin tästä paikasta jotenkin taianomaisen. Ei ne puitteet tai suuruus, vaan aito välittäminen sekä rakkaus eläimiä kohtaan. Oli niin mielenkiintoista kuunnella tarinoita heidän koiristaan sekä mamma-nimisen kilpikonnan karkumatkasta, joka kesti kuukauden - ja tietenkin tarinan onnellisesta lopusta myös!

Kaikki tytöt rakastivat eläimiä, etenkin pienenpienet puput sekä heppa ja poni ja koirat olivat ainakin meidän tyttöjen mieleen. Linnea olisi toivonut että olisimme voineet ostaa hepan kotiin hänelle ikiomaksi. Kivastihan se tossa pihalla varmaan menisikin :)..Meillä oli oikein mukava päivä, etenkin kun aurinko alkoi paistaa aamun pilvisyyden väistyessä. Eväätkin söimme hyvillä mielin eläinten touhuja katsellen! Huomenna otammekin suunnaksi heti aamusta Helsingin ja Korkeasaaren sekä Flamingon, toivotaan että vettä ei ainakaan tule! Mukavaa alkavaa viikkoa teille, onko joku kenties jo vieraillut Villikilissä?

1 kommentti:

  1. Olipas kiva ylläri nähdä taas uusi postaus; ja heti kerralla vaikka kuinka monta :D Bloglovinin kautta seuraan ja tämä oli ensimmäinen koko kesältä!

    VastaaPoista