kultahippu 2.0

Family // Fashion // Everyday living

tiistai 17. helmikuuta 2015

Toivepostaus: Blogiperiaatteeni

Sain alkuvuodesta muutamalta teiltä toiveen kirjoittaa ns. blogiperiaatteistani. Näitä postaustoiveita ja itseasiassa erityisesti "kyselypostauksia" on aika kiva toteuttaa, sillä kirjoittaessaan saattaa huomata itsestään jotain aivan uusiakin puolia!

Tässä muutaman teiltä tulleen kysymyksen avulla jäsenneltynä tarkemmin millaisia periaatteita minulla on!

Mistä saat inspiraation postauksiisi?
Postausten inspiraatiot saattavat tulla ihan mistä vaan. Koskaan ei ole sellaista tilannetta, että joutuisin ihan istumaan alas ja miettimään mistä kirjoittaisin. Jos sellainen tilanne tulee eteen, niin siinä tapauksessa kyse on enemmänkin siitä, mistä kirjoittaisin ensimmäisenä, kun ideoita olis vaikka muille jakaa. Kaikki kaunis inspiroi, hyvä ruoka, kivat tapahtumat, uudet vaatteet, kevät ja aurinko - ihan lukematon määrä asioita :)!Mitä haasteita ja hyviä ja huonoja puolia bloggauksessa on?

Mitään huonoja puolia en ole vielä kohdannut bloggaamisessa, vaikka olenkin tätä jo monen monta vuotta tehnyt. Bloggaaminen jakaa ehkä vähän ihmisten mielipiteitä, ja onkin kurjaa kuulla jos joku sukulainen tai tuttu on vähän selän takana arvostellut tyyliin "kuka se oikein luulee olevansa", tai "miksi se julkaisee lastensa kuvia koko maailmalle nähtäväksi." Olen ihan täysin valmis keskustelemaan näistä asioista kasvotusten, mikäli joku haluaa mutta tämä on kyllä aihe josta saa helposti väittelyä aikaiseksi. Loppupeleistä tämä on minun elämäni, minun blogini, joten kenelläkään muulla ei pitäisi olla siihen asiaan mitään sanottavaa. Ikävät kommentit (joita saan aivan superharvoin, kiitos teille!) tietenkin vähän riipaisee, vaikka täällä kirjoittelenkin aivan pintapuolisesti itsestäni ja meidän elämästä, niin on tämä kuitenkin niin iso osa minua ja jotenkin henkilökohtainen asia.
Hyviä puolia löytyy todella paljon! Aivan ensimmäisenä nostaisin tähän ihmiset, joita blogi ja bloggaaminen on tuonut mukanaan. Sain Kideblogien aikana jo todella hyviä, läheisiä ihmisiä elämääni, ja nyt nämä uudet ihanat leidit täältä Jyväskylästä ovat kyllä aivan korvaamattomia <3. Vaikken nykyisin niin meidän arjesta kirjoita, niin etenkin alkuaikoina lasten ollessa pienempiä sai teistä lukijoista ja muista blogeista todella paljon vertaistukea.
Oman itsensä toteuttaminen on siirtynyt nyt niistä valokuva-albumien näpräilyistä kuvaamiseksi ja blogin kirjoittamiseksi. Tähän liittyen on positiivista se miten paljon tuleekaan kuvattua!
Miten vedät rajat yksityisyyden ja henkilökohtaisten asioiden jakamisessa blogissa?

Tänä päivänä en juuri ollenkaan joudu miettimään mihin vedän rajan, se on ajan saatossa muovautunut siihen pisteeseen, jossa nyt olemme. Kirjoitan tänne, yhtälailla kuin omaan FB-sivuunkin sellaisella periaatteella että niitä voi lukea kuka vaan! Etenkään lasten henkilökohtaisempia asioita en paljasta blogissa ollenkaan, enkä muutoinkaan mitään mistä etenkään heille olisi joskus tulevaisuudessakaan mitään haittaa. Mikosta ei myöskään nähdä blogissa kuvia hänen omasta toiveestaan, enkä muutenkaan julkaise kenenkään muun läheistemme kuvia ilman lupaa täällä blogissa. 

Siinäpä muutamia asioita blogiperiaatteistani, jos tulee vielä muita kysymyksiä mieleen niin vastailen niihin mielelläni myös kommenttilaatikossa!

4 kommenttia:

 1. Hyvät periaateet :) Olen pitkään seurannut blogiasi ja se kuuluu suosikkeihini! Tylsiä arvostelevat ja ikävät kommentit, luulen että kateus on yksi perimmäinen syy sellaisiin. Kaikki lukiat ei ymmärrä, että eihän blogi ole kirjoittajan koko elämä...Kuva asia, mikä on kovasti ollut keskusteluissa on kanssa mennyt hassuksi, nyt äidit, jotka ei nettiin laita mihinkään lastensa kuvia luulevat olevansa jotenkin parempia. Pah koko homma on paisunut...Se ei nyt vaan ole enää nykypäivänä mitenkään ihmeellistä, että lasten kuvia on netti täynnä. "Sanomalehdissäkin on lasten kuvia, mutta ku se netti on niin vaarallinen"..diipa daapa.
  Jatka samaan malliin, ihana lukea hyväntuulisia juttuja ja katsella kauniita kuvia!
  Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura ihanasta kommentistasi <3!

   Poista
  2. Hyvä kommentti Lauralta! Jatka samaan tyyliin :-)
   Lempiblogini ♡♡♡

   Poista
 2. Jee olipa kiva lukea ajatuksiasi! Tässä ihan itsekin inspiroitui oman blogin suhteen. :) Totesin vaan taas jälleen kerran tätä postausta lukiessa että olet kyllä harvinaisen järkevä, aito, vilpitön ja viehättävä persoona! Oikea helmi! <3

  VastaaPoista