kultahippu 2.0

Family // Fashion // Everyday living

lauantai 20. joulukuuta 2014

Jokavuotinen jouluherkku

HipHei!

Tänään alkoi vihdoin koulusta joululoma, onpas helpottunut olo! Ihanaa kun voi nyt iltasella vain istuskella ja touhuta omiaan, ei tenttiin lukua (tai omantunnontuskia lukemattomuudesta..)

Joululoma tosin alkoi aika kurjasti, sillä eilen tuli soitto päiväkodista että Lilli oksensi. Sama meno jatkui eilisen illan, mutta ei onneksi enää yöllä. Silti heräiltiin puolentunnin välein milloin mistäkin syystä. Onneksi tänään on ollut jo parempi päivä, vaikka huomaa kyllä että vielä on Lillillä vähän veto pois. Nyt sormet ja varpaat ristiin, että meistä muut säästyisi tuolta kamalalta taudilta.. Kauankohan se itää, eli jos on tullakseen niin milloinhan se viimeistään napsahtaisi? Onneksi jouluun on vielä muutama yö, joten vaikka tulisikin niin hyvällä todennäköisyydellä oltaisi kaikki jo silloin kondiksessa! En voisi kyllä kuvitella mitään pahempaa kuin jouluna olla vatsataudissa! Onneksi on valmistelut jo kohtalaisen hyvällä mallilla, ja voi ottaa ihan rennosti lopun joulun odotuksen. Tänään hain tentin jälkeen meille ensimmäistä kertaa ihka-aidon joulukuusen! Tuolla se kylpyhuoneessa nyt sulaa 10 litran sangossa ja odottelee josko huomenna pääsisi paraatipaikalle.

Tein tällä viikolla jokajouluista piparminttu-suklaata, josta instan puolella kyseltiin paljon ohjetta. Ajattelin laittaa myös tänne blogin puolelle ohjeen, jos tätä nyt edes ohjeeksi voisi kutsua - ehkä pikemminkin idea :)!

Sulata 3levyä taloussuklaata - kaada vuoratulle uunipellille.
Laita jääkaappiin jähmettymään.
Sulata 3levyä valkosuklaata - kaada jäähtyneen taloussuklaan päälle.
Pidä huoli, että alempi suklaa on tarpeeksi jäähtynyt, ja laitat tarpeeksi paksusti
valkosuklaata, muuten ne sekoittuvat keskenään.
Viimeisenä, laita valkosuklaan ollessa vielä sulanutta, päälle rouhittuja piparminttutankoja.
Älä kuitenkaan ihan pieneksi tee rouhetta, vaan voit jättää isompiakin paloja,
jolloin suklaasta tulee näyttävämpää!

Tämä on kiva vieminen vaikka opettajille, ystävälle jolla on jo kaikkea, tai ylipäänsä kaikille suklaan ystäville. Eli ainakin takuuvarma hitti kaikkien naisten keskuudessa ;)!

Täytyy tähän loppuun vielä sanoa, että voi että mulla on ollut ikävä tänne blogin puolelle, toivotaan että ehdin nyt kouluhommien helpottaessa kirjoittelemaan tänne useammin taas! Nyt täytyy suunnata unten maille, josko sitä saisi viime yön valvomisia vähän nukuttua pois.2 kommenttia:

  1. Todella kauniita kuvia ♡ Täytyy testata reseptiä.
    Oikein hyvää hyvää viikonloppua & joulunodotusta!

    VastaaPoista
  2. Hej:) är ni tvåspråkigt familj? Jag undrar bara,texten är på svenska i den vackert julkort :) god och fridfullt jul

    VastaaPoista